Владимир Илиев с 32-ра позиция, Милена Тодорова се нареди 45-а

7 Dni Sport07.01.2022
Владимир Илиев биатлон (4)

Оберхоф (Германия) приема петия кръг от Световната купа по биатлон. В първия състезателен ден за новата календарна година станахме свидели на спинртовите дисциплини при мъжете и жените.

Владимир Илиев постигна най-добрия български резултат през деня. Биатлонистът от Троян завъртя три наказателни обиколки и финишира на 32-ра позиция в крайното класиране. Този резултат позволява на Илиев да участва в неделното преследване и му носи 9 точки за Световната купа.

Другите трима българи не попаднаха в топ 60. Димитър Герджиков сбърка два пъти и зае 70-та позиция. Благой Тодев и Антон Синапов финишираха съответно на 81-ва и 85-та позиция с по четири грешки в стрелбата.

Александър Логинов от Русия триумфира в спринта на 10км. при мъжете с една наказателна обиколка. Втори остана Емилиян Жаклен от Франция с две грешки, а трети е норвежецът Стурла Леграйд с един пропуск.

Милена Тодорова ще вземе участие в неделното преследване при дамите. Нашата състезателка се движеше отлично след първото посещение на рубежа и след три грешки на „прав“ се класира 45-та.

Даниела Кадева сбърка само веднъж и финишира 77-ма, а Милена Здравкова остана 99-та с четири наказателни обиколки.

Над всички в спринта при дамите е норвежката Марте Олсбу, която сбърка само веднъж. Втората позиция си разделиха Хана Сола (Беларус) и Жулия Симон (Франция).

В съботния ден ще се проведат две отборни състезания. В спринтовата щафета за България ще се състезават Благой Тодев и Милена Тодорва, а в традиционната смесена щафета ще видим Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Даниела Кадева и Мария Здравкова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ