Велик Григор Димитров спаси два мачбола и прелетя към 1/2 финалите в Мелбърн

7 Dni Sport07.01.2022
Григор Димитров

Първата ни ракета Григор Димитров изигра прекрасен мач срещу Ботик Ван Де Зандсхулп на турнира от сериите АТП 250 в Мелбърн, Австралия. Хасковлията надделя с 2:1 сета над представителя на Нидерландия.

Първият сет бе за Зандсхулп след тайбрек с 7:6 (5).

Отговорът на Григор Димитров бе категоричен във втората част и я спечели с 6:0.

Часта, която реши мача бе черешката на тортата. Зандсхулп поведе с 5:3 и сервираше за мача, откриха му се два мачбола при 40:15, но Григор Димитров спечели четири поредни точки и успя, да върне пробива. След това затвърди със спечелен сервиз гейм и възстанови равенството за 5:5.

Последва дълъг гейм при сервис на Зендсхулп, който Григор успя да вземе и пробие, по този начин си осигури шанс за победа на собствен сервис. Със завидно самочувствие и брилянтна игра той успя, да затвори мача и да се класира за 1/2 финалната фаза на турнира в Мелбърн.

Там съперник ще му бъде 112-ят в световната ранглиста Максим Креси от САЩ.

Другата полуфинална двойка е съставена от водача в схехмата Рафаел Надал, който се класира без игра за 1/2 финалите и Емил Руусувуори от Финландия, който е на 95-та позиция в ранглистата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ