Велик обрат в Мелбърн, Григор Димитров пребори себе си и полетя към 1/4 финалите

7 Dni Sport06.01.2022
григор димитров 27

Григо Димитров излезе за първия си двубой на сингъл през 2022-ра година и липсата му на игрова пратика беше очевидна в хода на сблъсъка, само че постепенно хасковлията повиши своето ниво и съумя да постигне драматичен обрат, за да се класира на четвъртфиналите на ATP 250 турнира в Мелбърн – 5:7 7:6(3) 6:3. Там първата ни ракета ще срещне някой измежду Ботик ван де Зандсхулп и Макензи Макдоналд, които тепърва ще се изправят един срещу друг.

Григор загуби първото разиграване в срещата, но впоследствие спечели шест поредни точки и изглеждаше сякаш е на път да пробие, но Багнис показа отлични рефлекси в близост до мрежата и измъкна дебютното си подаване. Григор обаче продължаваше да налага много високо темпо на игра и завършваше с лекота топката от форхенд, докато аржентинецът имаше единствено поддържаща роля на корта и просто се стремеше да не изостава в резултата.

Изведнъж нещата изцяло се обърнаха, след като българинът допусна поредица от неочаквани непредизвикани грешки и световният номер 76 се сдоби с два поредни брейкбола. Левичавят показа отлична ефективност и веднага се възползва от шанса си, но реакцията на Григор беше мигновена и той отново излезе напред при 4:3 гейма. Силите на корта продължиха да бъдат напълно изравнени до 5:5, когато непоставеният играч реализира решителен брейк и така измъкна първата част.

Вторият сет също предложи крайно изравнена игра, като родният ни представител значително подобри представянето си на начален удар и пласираше сериозно количество асове. Същото обаче важеше с пълна сила за съперника му и шансовете пред посрещачите на практика не съществуваха. Така се стигна до деветия гейм, когато третият поставен допусна сериозен спад и изведнъж Багнис получи възможност да сервира за победата. Тогава Гришо влезе в напълно безгпорешен режим и осъществи впечатляваща серия, за да предизвика изиграването на решителна част.

Там аржентинецът пръв се сдоби с възможност за осъществяване на пробив, ала Димитров се отчете с едно фамозно воле и възстанови паритета при 2:2. В следващия гейм ролите изцяло се обърнаха и изведнъж Багнис трябваше да спасява своето подаване, но нашият сънародник пласира отличен лоб и впоследствие завърши разиграването с мощен форхенд по диагонал, за да отмъкне сервиса на опонента.

Последва скоростно затвърждаване на предимството от страна на Григор, докато южнаомериканецът показваше все по-явно раздразнението си от развоя на сблъсъка и съвсем скоро първата ни ракета получи шанс да затвори мача в своя полза, което направи с лекота и в крайна сметка извоюва изстрадана победа.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ