Гръцки гранд се включи в битката за подписа на Десподов

Кирил Десподов

Гръцкият Олимпиакос е поредният отбор, който иска да привлече в редиците си нападателя на Лудогорец Кирил Десподов. Грандът от Пирея не е спирал да следи играча от сблъсъка между двата тима в квалификациите за Шампионската лига този сезон, пишат местните медии. Те се срещнаха в третия кръг. Първият двубой бе на „Караискакис“ и завърши 1:1. Тогава резултатът бе открит именно от Десподов, а Олимпиакос стигна до равенство в самия край. Редовното време в Разград завърши 2:2, в продълженията не паднаха попадения, а разградчани елиминихара гърците след изпълнение на дузпи.

Доста италиански тимове са хвърлили око на Десподов. Високата цена на играча обаче спира част от тях. Тя е закована на 5 милиона евро. Това е отказало втородивизионните Лече и Монца да се откажат от битката за подписа му. В играта обаче остава елитния Емполи.

През есента 25-годишното крило изигра 15 мача в efbet Лига, в които вкара 5 гола. Десподов бе на терена и в 13 срещи от евротурнирите, в които се разписа 3 пъти.

Има сериозен интерес и към друг играч на Лудогорец – Мавис Чибота. Той е желан от шампиона на Израел Макаби (Хайфа). Клубът е предложил 800 хил. евро за правата му, но от Лудогорец държат да получат 1,2 милиона.

Разградчани вече осъществиха два входящи трансфера – взеха крилата Рик и Спас Делев. И двамата са флангови нападатели – позициите, на които играят Десподов и Чибота.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ