Илиан Илиев с открито интервю, каза всичко около Черно море: Да не бързаме

7 Dni Sport04.01.2022
илиан_илиев

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде обширно интервю за „Тема Спорт“. Специалистът направи равносметка за изминалата 2021 година и погледна към бъдещето не само на варненци, но и на българския футбол като цяло. Илиев винаги е бил откровен и е казвал нещата с истинските им имена.

Г-н Илиев, как изкарахте коледните и новогодишните празници?

– Благодаря, добре. Всичко беше нормално. Бяхме за кратко при сина ни в Кипър (б.а. – националът Илиан Илиев-младши). После той си дойде за малко и вече се прибра обратно.

Как се развива кариерата му и успяхте ли да изгледате някой мач от кипърското първенство?

– Гледахме един двубой на неговия Аполон Лимасол срещу АПОЕЛ Никозия като гост, завърши 1:1. Тимът му се бори за титлата, така че няма да му е лесно, има голяма конкуренция, което ще му помогне да израсне. Доволен е от представянето си, но може още много. Важно е, че е добре приет от всички. Помагат му много, тъй като е един от най-младите в отбора (б.р. – на 22 години) и е сам.

Какво може да кажете за нивото на футбола в Кипър спрямо това у нас?

– Не искам да правя такива сравнения, защото нещата са специфични. Със сигурност, като условия и бази за подготовка, те са на добро ниво. Което предразполага да се играе и по-добър футбол. Надявам се това да е хубава основа за негова бъдеща реализация.

Медали в края на сезона биха ли стояли добре на гърдите ви?

– Нека да не слагаме тигана преди да сме хванали рибата. Първо, има нещо много важно, с което трябва да се съобразим, тъй като оставаме да се готвим в България предвид ситуацията, и това е времето.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ