Ужасно начало на 2022 г.! Почина легендарен български спортист

Свещ

Един от най-добрите състезатели на България по водна топка – Пламен Бранков, е починал на 2 януари. Роденият през 1949 г. Бранков е обявяван от специалистите и от съотборниците си за изключително талантлив ватерполист, който често бележи уникални голове.

Като състезател е носил екипите на Спартак (София), Академик (София) и Левски-Спартак. С националния отбор играе на олимпийските игри в Мюнхен (1972 г.), на световното първенство в Кали (Колумбия) през 1975 г. и на европейското в Швеция през 1977 г.

Като треньор дълго работи в Турция, освен това – в Левски и в Несебър. Пламен Бранков е член на Идеалния отбор на България по водна топка за ХХ век.

Поклонението пред тленните останки на Пламен Бранков ще е на 5 януари 2022 г. (сряда) от 11:00 ч. на Софийските централни гробища.

Новината за смъртта на Пламен Бранков е втори удар за българската водна топка в последните дни. Вчера стана ясно, че на 86-годишна е починал доайенът на родното ватерполо Кольо Петров-Джонбул.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ