2021 г. определено не беше добра за Левски! Сините натрупаха 2 млн. нови дългове

Левски Верея (6) Герена Публика

Днес Левски ще проведе първа тренировка за 2022 година. „Сините” стабилизираха до някаква степен представянето си на терена през есента, но влизат в новата година с воденичен камък от около 2 млн. лева. Сума, натрупана изцяло през изминалите 12 месеца чрез нови задължения и отлагани плащания.

На кого трябва да плащат на „Герена”? Едно от задълженията вече е до болка известно – това към Петър Хубчев и помощниците му. Вече стана ясно, че единственият компромис, който бившият треньор на „сините” направи, бе да разсрочи дължимото към него и екипа му, а от Левски се задължиха да му изплатят дължимото в рамките на шест месеца. Общо 800 000 лева.

Следва доведеният от Петър Хубчев Насиру Мохамед. Настоящото ръководство на столичани води интензивни преговори с ганаеца и агента му, за да успее да се споразумее с тях в последните дни на миналата година. Сумата, която трябва да се изплати на африканеца възлиза на близо 400 хил. евро.

През последите 12 месеца Левски натрупа задължения и към свои бивши футболисти. В последните дни стана ясно, че „сините” все още не са се разплатили с футболисти като Илия Димитров, Илия Юруков и Живко Атанасов. На двама от тях клубът трябва да плати по около 50 хил. лева.

Трябва да се платят заплати и на бившите изпълнителни директори, членове на Управителния съвет, треньори и скаути. Въпросните, заедно със собственика Наско Сираков, трябваше така да ръководят Левски, че да не трупа нови дългове. Да защитават интереса на клуба. Или поне такива бяха индикациите от тяхна страна.

Стигна се обаче дотам, че настоящите ръководители и генералния спонсор да се опитват да режат от бюджета чрез съкращения и намаляване на заплати на играчи, за да може Левски да оцелее и с този воденичен камък на врата си.

ОЩЕ ОТ БГ ФУТБОЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ