Юноша на ЦСКА мечтае да играе за Австралия на световно първенство

Илия Шаламанов-Тренков,

Талантливият вратар от школата на ЦСКА Илия Шаламанов-Тренков мечтае един ден да пази на националния отбор на Австралия. Това разкри самият той в интервю пред австралийски сайт. Илия е роден в Бризбън, но няколко години по-късно се мести със семейството си в България. През 2014 година той се присъединява към школата на ЦСКА. В момента Шаламанов-Тренков е под наем в Литекс, като от началото на сезона има 17 мача за „оранжевите“.

„Роден съм през 2002 година. Баща ми работеше за отбора по ръгби „Бризбейн Бронкос“, докато майка ми бе учител по английски. Те обаче взеха решение да се върнат в България, за да могат да се грижат за възрастните си родители. В следващите години живях в Петрич – родният град на майка ми и баща ми. Там установих, че футболът много ме влече. Започнах да тренирам, когато бях на осем.

Пристигнах в ЦСКА през 2014 г. Доведоха ме две от легендите на клуба – Спас Джевизов и Борис Гаганелов. Избрах ЦСКА, който имаше сериозни финансови проблеми пред друг отбор, който по това време бе най-силният финансово клуб в България. Не съжалявам. ЦСКА е най-великият отбор в България. Това е клубът с най-много титли на страната, който е създал играчи като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Стилиян Петров и много други.

Роден съм в Австралия и се надявам един ден да играя за националния отбор. Да, имам и български паспорт, но това е моето решение. Австралия винаги е имала добри вратари – Марк Шварцер, Марк Боснич, Мат Райън. Работя здраво всеки ден, за да имам кариера подобна на техните. Надявам се един ден да заслужа мястото си в титулярния състав на ЦСКА. Най-голямата ми мечта обаче е да играя за Австралия на световно първенство и да се представя перфектно“, каза талантливият вратар.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ