Крачунов се върна назад: С ЦСКА титлата ни бе открадната от съдии и други фактори!

Пламен Крачунов

Защитникът на Локо София Пламен Крачунов (32 г.) е един от най-опитните и постоянни в изявите си футболисти в родния шампионат. Той е отличен събеседник по всякакви теми, свързани с играта и не само. Бранителят се съгласи да говори пред „Тема Спорт“.

Пламене, в края на годината идва време за равносметки. Каква е твоята за 2021-ва?
– Във футболно отношение не мога да кажа, че е била добра. С Етър, макар и след много добър полусезон, така се случи, че изпаднахме. Просто някои хора бяха решили, че трябва да изпаднем за сметка на други. С Локо София започнахме добре, но след това влязохме в много тежка серия. Натрупахме поредица от негативни резултати, които определено повлияха на настроението. Радвам се, че в последния мач за годината успяхме да се съберем, да се вдигнем и да победим много стойностен съперник като Арда. Това върна в някаква степен настроението, позитивизма и вярата в съблекалнята. Надявам се да продължим във възходяща линия и през пролетта. Този клуб и феновете не заслужават тимът да се бори да не изпадне.

Кое бе най-трудното нещо пред Локо Сф през есента?
– Винаги е трудно, когато даден отбор влезе от Б група в елита. Адаптацията отнема време. Още повече, че ние сме млад отбор. Повечето играчи дойдоха в последния момент и дори не бяха водили подготовка. Буквално се запознавахме по време на официалните мачове. Със сигурност най-трудно ни беше това, че не успявахме да вкараме гол и да задържим топката в предни позиции. Влияние оказа и липсата на централен нападател. Илия Димитров се контузи, а ние нямахме друг, който да го замени. Октавио и Александър Александров опитваха да запълнят тази празнина, но те също не са нападатели с характерните навици и умения. Играехме малко в английски стил отпреди десетилетия – напред, назад, но без контрол и владеене на топката. За нас, защитниците, бе доста тежко, защото се налагаше да се справяме с огромно количество атаки на противника на мач.

Симеон Славчев подписа с Локо София. Това ще реши ли част от проблемите с контрола на топката?
Надявам се. Той опитен и класен футболист. Дано да привлечем още поне един-двама като него.

Успокоява ли ви разпадът на Царско село?
Не, не. Както ги разпуснаха за ден-два, така могат да сглобят отбор за същото време. За нас е важно ние да се подготвим добре, да вдигнем нивото, да заиграем по-добре и сами да се отървем от проблемите.

Колко ти повлия изпуснатата дузпа срещу Левски?
– Повлия дотолкова, че Локо не успя да спечели точка от този мач. Лично на мен не ми повлия особено. Имам здрава психика, натрупал съм достатъчно опит, за да не се поддавам на униние. Да, не крия, че бях бесен. Не можах да спя. Станах сутринта в 5 и отидох на лов. Там се разтоварвам най-добре.

Игра срещу тримата замесени в борбата за първото място в класацията за футболист на годината – Камбуров, Десподов, Йомов. Срещу кого ти бе най-трудно и кой заслужава най-много приза?
– Камбуров цял мач може да не прави нищо. Да го надиграваш, да печелиш единоборства, но в един момент те „пуска по пързалката“ и край… Той е голов хищник. Звяр в наказателното поле. С оглед на възрастта му и това, което прави на тези години, бих дал наградата на него.

Като бивш защитник на ЦСКА няма как да не си гледал последния двубой за годината у нас – дербито с Лудогорец. Коментарът ти за сблъсъка?
– ЦСКА бе по-агресивният, по-настоятелният отбор… Армейците показаха повече желание за битка. Смятам, че ЦСКА победи напълно заслужено, защото Лудогорец изиграха безобразно слаб мач. Това върна интригата в битката за титлата и дано ЦСКА успеят да я спечелят. Време е България да има нов шампион.

При Стойчо Младенов явно има орис защитници да бележат с глава решителни голове в големи мачове – през 2008-а Тунчев и Вальо Илиев вкараха доста от т.нар. шампионски попадения, Машадо (мир на праха му) срещу Левски, вие срещу Левски, а сега и Матей…
– При Стойчо Младенов много се залага в тренировките на подобни заучени положения. Там се тренира много къде да се центрира, кой играч къде да се придвижи, кой да скача и това дава резултат. Много пъти при изравнени сили едно статично положение решава изхода. Аз лично бих заменил моя гол с глава срещу Левски за една от онези две греди, които ударих срещу Лудогорец. Но тогава титлата ни бе открадната от съдии и други фактори. Затова стискам палци на армейците да спрат тази хегемония.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ