Берое чака още двама нови! Един от големите шефове: Най-хубавото е, че феновете вече са доволни

Славия Берое (11)

Според члена на Съвета на директорите на Берое Михаил Боендруков най-радостното от равенството с Лудогорец (1:1) е еуфорията сред публиката, която очевидно е останала доволна от представянето на тима. Той обаче предупреди момчетата на Александър Томаш да не изпадат в еуфория от силната си продукция срещу орлите, да останат здраво стъпили на земята и да продължават с качествените продукции за в бъдеще. Според него това е найдобрият мач срещу разградчани от влизането им в елита.

„Най-хубавото от срещата с Лудогорец бе, че момчетата играха освободено и успяха да разкрият пълния си потенциал, а те го притежават. Още по-радостно е, че усмихнахме публиката, която ръкопляскаше на изявите и бе понапълнила стадиона. Точно това е смисълът на целия ни труд – запалянковците, идвайки на стадиона, да изпитват удоволствие от това, което гледат. Специално благодаря на феновете за подкрепата и се надявам, че ако продължим в същата възходяща линия, ще привличаме още хора. Тогава няма да имаме оправдания. Хубавото е, че показахме добра игра, гарнирана със сполучлив резултат. Оттук нататък обаче следва по-трудното. Футболистите не бива да летят в облаците, мислейки, че са свършили нещо голямо. Те трябва да се стремят играта срещу Лудогорец да я показват във всяка следваща среща и тя да е още по-добра и да води до победи“, коментира шефът при заралии пред „Тема Спорт“. Той взе отношение и по спорната ситуация в края на първата част, когато съдията Ивайло Стоянов не посмя да отсъди дузпа за нарушение на вратаря Ренан срещу Меска. „За мен в тази ситуация имаше дузпа срещу Меска. Не след като реферът не я е свирил, това е негово право. Ако ние показваме във всеки двубой игра като тази с Лудогорец, няма да се интересуваме толкова от отсъжданията на хората в черно“, добави Боендруков. В следващия кръг (в петък) на Берое предстои седмо градско дерби с Верея в историята. „Това ще бъде сериозен сблъсък. Съперникът има качествени футболисти и добър треньор. Не бива да смятаме, че противникът сам ще се победи. Трябва да подходим към двубоя напълно отговорно и да играем така, както с Лудогорец. Не приемам и другото – мнозина от феновете са настроени негативно срещу Верея. За Стара Загора е гордост, че има цели два представителя в елита, а още повпечатляващото е, че през миналия сезон и двата бяха част от първата шестица. Какво по-хубаво от това за града ни. Да не забравяме, че преди 20 години футболът ни бе в третото ниво и ако някой тогава ми бе казал, че ще имаме два тима в елита, едва ли щях да повярвам. Нека и двата да се развиват по начина, по който са си поставили за цел“.

Берое още не е сложил поантата на лятната си селекция.

„Със сигурност ще се опитаме да привлечем още нови футболисти, но нямаме бърза работа. За нас е важно да привлечем качествени състезатели, които да засилят конкуренцията ни. Търсим халф, а няма да се разсърдим, ако намерим и стойностен централен нападател“, сподели Боендруков.

Заралии търсят заместник на продадения наскоро в Саудитска Арабия вътрешен полузащитник Карлос Охене.

И двамата нови, които се чакат, са чужденци. Знае се, че единият от набелязаните е аржентинец.

One comment

  • Димитър Желев

    29.07.2018 at 23:48

    По-неграмотни журналисти нямате ли? Или редактори?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ