Аргилашки и Костов са играли най-много в efbet лига през есента, Бари след тях

7 Dni Sport29.12.2021
билал_бари_левски

Само двама футболисти са играли във всички минути на отборите си от началото на сезона в efbet Лига. Очаквано става дума за двама вратари – Георги Аргилашки и Красимир Костов са били титуляри и са останали на терена по време на всички 90 минути на своите тимове – Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) през есенния дял от шампионата. Двамата имат записани 1710 минути в игра или 19 пълни мача.

Сред полевите футболисти най-близо до тази цифра са двама футболисти на “канарчетата” – Емануел Току и Виктор Генев. Първият е бил на терена 1692 мача, като само в два мача не е изиграл пълни 90 минути – срещу Левски в петия кръг, когато е заменен в 89-ата минута и срещу Славия в 16-ия, когато е заменен в 73-ата. Бранителят пък има само една минута по-малко от Току на терените – 1691. Защитникът само в един мач не е бил на терена през цялото време – срещата с Левски от 18-ия кръг, когато е заменен в 71-ата минута.

На трето място в тази класация идва нападателят на Левски Билал Бари, който е записал 1688 минути.

На два пъти е сменян в 79-ата минута на срещата – срещу Берое (6 кръг) и срещу Локомотив (София) (11 кръг), а във всички останали мачове е бил в игра от първия до последния съдийски сигнал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ