Владо Илиев: За важните неща решаваме заедно, но Милена има последната дума

7 Dni Sport29.12.2021
Владимир Илиев биатлон (2)

Това е Милена, разбира се. Въпреки това опитваме да вземаме важните решения заедно. Но последната дума все пак е на Милена.

Така отговоря на въпрос коя е водещата фигура във връзката им най-добрият български батлонист Владимир Илиев.

Той и Милена Тодорова, която пък е №1 при дамите ни, дадоха обширно интервю за блога „LAPSHINLIVE“ на бившия руски национал Тимофей Лапшин, който сега се състезава за Република Корея.

“Тренирахме в един отбор. Там се е запознахме. Вече дълго време се познаваме. Що се отнася до разликата във възрастта,

тя има своите

плюсове и минуси

Приемаме я нормално. Мисля, че моят опит помага на Милена в спорта”, казва 34-годишният Владо. На 18 януари Тодорова ще навърши 24 г. И двамата са от Троян.

“Преди около 2 г. започнахме да си строим къща, но още не е завършена. Имаме апартамент в София, но там не можем да тренираме”, обяснява Илиев. Той е запитан дали вече е планирана сватба.

“Към момента няма да говорим за това. Всичките ни мисли са отправени към олимпиадата”, отговаря световният вицешампион в индивидуалната дисциплина от 2019 г. Според Владо това, че с Милена освен в личния живот са заедно и в професионалния им помага, тъй като и без това изкарват много време извън дома и е важно, че имат близък човек до себе си.

Милена пък е запитана за планове за деца.

“Сега сме концентрирани върху сезона. Разбира се, имаме определени планове. Ще ги обсъдим обаче през пролетта, когато сезонът приключи. Тогава ще сме по-спокойни и ще имаме повече време”, отговаря Тодорова.

Тя и Владо говорят в интервюто и за работата си с руските треньори Александър Касперович и Виталий Норицин. Двамата са начело на националния отбор от май миналата година.

“Харесва ни да тренираме под тяхно ръководство. Времето, в което работим заедно, не е дълъг срок за биатлона. В началото имаше проблеми заради визи и коронавируса. Това нямаше как да не се отрази. Реално с Касперович и Норицин работим малко над година. Двамата отделят нужното внимание на всички 8 биатлонисти в националния отбор”, споделя Владо.

“Разбирам, когато треньорите говорят на руски, особено Норицин. Той се опитва да използва някои български думи. Това е супер. Разбирам го много добре”, казва Милена. Тя говори и за предстоящата олимпиада.

“Надявам се в Пекин да съм в оптималната си форма както физически, така и емоционално.

Ще се постарая да направя всичко,

което зависи от

мен за това”,

споделя Милена.

“След сребърния медал хората очакваха от мен стабилни резултати. Беше сложно в психологически план. Сега моята цел е да се представя добре на олимпиадата”, заявява Владо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ