ЦСКА на върха в Първа лига след „най-краткия“ си мач! „Червените“ усмириха Тигрите само за 15 минути (СНИМКИ)

Витоша Бистрица ЦСКА (12)

ЦСКА записа втора поредна победа с 2:0 в Първа лига. След като преди седмица на „Българска армия“  Жоржиньо и Мауридес донесоха успеха над Локо Пд, днес Тиаго и Рубен Пинто се разписаха на „Васил Левски“, за да донесат трите точки срещу Витоша. Двамата реализираха в началото на двубоя, като след това бистричани имаха два златни шанса за гол, но веднъж Витаутас Черниаускас и веднъж Жеферсон предотвратиха попадението.

ЦСКА натика съперника в неговата половина от първия съдийски сигнал  и Мауридес имаше отличен шанс да открие резултата след по-малко от 2 минути игра. Ударът му обаче не попадна в мрежата. Бразилецът обаче имаше основна роля за първия гол. Той овладя в наказателното поле и върна леко за нахлулия Тиаго, който с удар по тревата матира Георгиев за 1:0 в 9-та минута. Само шест по-късно „червените“ вече водеха с 2:0. Чорбаджийски насочи към вратата след корнер, топката срещна тялото на Секулич и се озова в краката на Рубен Пинто, който с безпощаден удар от няколко метра реализира. Meжду двете попадения Георги Амзин опропасти чудесно центриране, стреляйки с глава над вратата от 6-7 метра.

След втория гол ЦСКА реши, че мачът е приключил и предостави инициативата изцяло на Витоша до края на първото полувреме. Играчите на Росен Кирилов играеха силно по крилата и се бяха настанили дълбоко в половината на „червените“. Чисти положения пред Черниаускас обаче липсваха до самият край на полувремето. В 34-та минута Чорбаджийски изби поредното центриране, играч в зелено върна пред вратаря от дузпата, а там Георги Амзин се измъкна и от 2-3 метра стреля. Черниаускас обаче показа невероятен рефлекс и направи феноменално спасяване с една ръка пред голлинията. По-малко от 120 секунди след това Даниел Кутев се измъкна на втора греда и опита удар от малък ъгъл, но Жеферсон се хвърли на шпагат и изби.

Нестор Ел Маестро бе взел мерки за апатичната игра на тима си и след почивката в поведението на „армейците“ имаше далеч повече агресия. Те отново взеха териториален превес и създадоха няколко напрегнати ситуации пред Георгиев, но без да се стига до удар. Първият точен такъв за полувремето бе дело на Стефан Христов, който нахлу отдясно и по тревата стреля, но Черниаускас се справи без затруднения. Мауридес опита да преодоле вратаря след добро подаване на Секулич, но прати доста встрани от целта.

Тиаго можеше да накаже доста нескопосано отиграване на централен защитник на Витоша, който в опита си да изчисти прати към собственото си наказателно поле. Португалецът обаче не успя да овладее кълбото и Георгиев се справи с лекота. В 76-та минута играчът с №20 центрира към дъгата на пеналтерията, Мауридес овладя на гърди и с мощно воле прати над гредата.

ЦСКА определено изигра спокоен двубой, но ако някое от положенията на Витоша през първата част бе влязло, ситуацията едва ли щеше да е такава. През второто полувреме „червените“ контролираха събитията на терена и показаха познатата прагматична игра, след като бяха повели с 3:0 над Адмира Вакер. На тима на Нестор Ел Маестро предстои протоколен реванш в Лига Европа срещу австрийците в четвъртък. След това в Първа лига „червените“ приемат Дунав, а Витоша гостува на Славия.

Преди изиграването на последния мач от кръга между Левски и Черно море утре на „Герена“, ЦСКА е на върна в класирането с пълен актив от 6 точки и голова разлика 4:0. „Сините“ могат да ги изместят при успех с над три гола разлика.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ВИТОША (БИСТРИЦА) – ЦСКА 0:2
0:1
 Тиаго 10
0:2 Рубен Пинто 17

ВИТОША: 12. Георгиев, 2. Гочев (69′ – Садула), 5. Бонев, 10. Амзин, 11. Кутев (90′ – Климентов), 80. Котев, 88. Лазаров, 16. Мутафчийски, 24. Купенов, 96. Милев (90+2′ – Долапчиев), 99. Христов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси  (75′ – Бикел), 9. Мауридес, 15. Малинов (83′ – Антов), 20. Тиаго (90′ – Лясков), 27. Секулич


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ