Здравко Лазаров: Камбуров трябва да е №1, Локо е отборът на сърцето ми

7 Dni Sport24.12.2021
здравко лазаров

Бившият капитан на Локомотив Пловдив Здравко Лазаров в навечерието на светлите християнски празници призова Мартин Камбуров да бъде избран за Футболист №1 на изтичащата година. Двамата бяха съотборници на Лаута през сезон 2013/2014. Електричката, както е популярен във футболните среди, остави траен спомен с изявите си за черно-белите, като два пъти бе избиран от феновете за №1 на клуба (2010 и 2011 година).

Здравко Лазаров е роден в град Септември, но е юноша именно на Локомотив Пловдив. На Лаута го води легендарният Иван Кънчев. Играе 3 сезона за железничарите, записвайки 97 мача и 26 гола за първенството.

„Знаете, че Локомотив Пловдив ми е на сърцето. Сашо Тунчев се справя повече от добре с потенциала, с който разполага в отбора. Дори мога да кажа, че си изсмуква от пръстите. Ще му бъде трудно обаче през пролетта, ако не бъдат взети нови футболисти“, заяви Лазаров пред екипа на „Букмейкър Рейтинги“.

Лазаров, който бе част от състава на България на Евро 2004, изрази мнение и за това кой според него трябва да стане Футболист №1 на България за 2021 година.

„Категорично Мартин Камбуров. Той заслужава приза. Тази година направи нещо историческо, подобри рекорда на Петър Жеков. Мартин играе на 41 години. Аз лично знам какво е да си действащ футболист на такава възраст, защото и аз играх до 40 години. Не е като да си на 20. Тялото в никакъв случай не е същото. Няма две мнения по въпроса – Камбуров трябва да е №1. И тук наградата въобще няма да е като снизходителна, защото вече е на края на кариерата си и да му бъде дадена. Напротив – Камбуров играе на ниво и продължава да вкарва голове, с които носи победи на отбора си“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ