Берое продава Омар Сако за 600 000 евро

7 Dni Sport24.12.2021
ФК ЦСКА 1948 - Берое,

Отборът на Берое може да бъде спокоен за финансовото осигуряване на зимната си подготовка, а дори и за началото на пролетния дял от първенството. „Мач Телеграф“ пише, че в касата на тима скоро може да влязат 600 000 лева.

Причината за това е оферта от страна на австрийския ЛАСК Линц за защитника Умар Сако.

Ръководството на клуба вече умува върху отправеното предложение за 25-годишния футболист от Кот д`Ивоар и се очаква да вземе решение в следващите дни.

За интереса на тима от Линц за Сако се заговори още преди повече от един месец. Сега обаче австрийците са предложили конкретна оферта.

Както е известно, вчера от ТЕЦ „Марица Изток 2“ обявиха, че спират с финансирането си на клуба, а подобна сума би гарантирала на Берое спокойно провеждане на зимната подготовка и старта на пролетния дял на шампионата.

Към момента най-важната задача пред Беоре е финансовото оцеляване на клуба без парите, които бяха осигурявани от енергийното дружество. Очаква се и Общината също ще помогне, за да не се стига до по-сериозни проблеми.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ