Николай Киров: Трябва да печелим точки и на чужд терен

7 Dni Sport23.12.2021
ФК ЦСКА 1948 - Берое, Николай Киров

Треньорът на ФК ЦСКА 1948 Николай Киров говори пред официалния сайт на клуба, като направи равносметка на изминалите мачове под негово ръководство, предстоящата подготовка през зимната пауза в шампионата, представянето на младите състезатели, селекцията на клуба и други теми.

„Забеляза се тенденция, че играем по-добре у дома. Доста малко точки сме спечелили извън София. Отдавам го най-вече на самочувствието на състезателите. В тези аспекти има какво да се желае. Да променим тази негативна тенденция и напролет да печелим все повече точки на чужд терен.

Най-важно е да направим правилната и точна селекция. Оттам да се работи върху чисто физическото състояние, за да достигнем до максимума на физическите възможности на състезателите. Разбира се има какво още да се желае и във взаимовръзките между отделните състезатели и звена в отбора.

Планирани са два лагера. В първия ще наблегнем на подобряване кондиционното състояние на отбора. Във втория да се изиграят нужния брой контролни срещи.

Нямахме проблем с адаптацията. По-важното беше състезателите да свикнат с нашите изисквания, което в последния месец започна да се получава на определено ниво. Най-важно е състезателите да изпълняват изискванията на треньорския щаб, за да може да подобрят и своето представяне.

Да се надяваме, че силните мачове предстоят. През есента имаше и добри мачове, и такива, които негативните поуки бяха повече. Важното е, че съумяхме да опознаем на 100% качествата на играчите и те се запознаха с нашите изисквания.

Като всеки един млад състезател постоянството е техният проблем. В двете крайности са. Колкото по-бързо го преодолят, толкова по-добре за тях. Разбира се, имат чисто футболни качества, но трябва да работят доста върху самочувствието и увереността при играта с топка.

Анализите показват, че имаме доста резерви в атакунващ план. Доста малко от головете са отбелязани от атакуващите ни състезатели. Там трябва да работим в селекционен план. Не са добре нещата и в крайната ни защита, защото допуснахме доста голям брой голове. Но зимата не е най-добрия период да се правят мащабни селекции. Затова е много важно да намерим точните хора на точните позиции, които мислим, че могат да подсилят състава“, каза Киров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ