Емил Нейков е №1 в гребането за 2021 г.

Емил Нейков

Световният и европейски шампион до 23 г. в дисциплината скиф – Емил Нейков, беше отличен за спортист номер 1 за 2021 г. на Българската федерация по гребане. Синът на олимпийската шампионка Румяна Нейкова се окичи със златото на първенството на планетата в Чехия през юли, а след това, през септември, триумфира и на шампионата на Стария континент в Полша.

Той беше награден от своя баща проф. Свилен Нейков, който е президент на родната федерация.

Неговата майка и треньор на националния тим – златната медалистка от олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Румяна Нейкова, не скри гордостта и сълзите си на скромната церемония.

„За мен 2021 г. беше много силна, изпълнена с много емоции. Радвам се, че емоциите бяха положителни. Щастлива съм с класирането на абсолютно всички деца. Неведнъж съм казвала, че това, което направиха малките на световното и европейското е реализация на невероятен потенциал. Те показаха изключителна борбеност, показаха, че може да се разчита на тях. В началото на годината не беше ясно, че ще имаме едно достойно представяне в Пловдив. Продължавайте да работите така, защото успехите идват след адски много труд, отдаденост и мотивация за класиране и реализиране на вашите възможности. При младежите, това, което се случи тази година, не съм го очаквала. Но съм много приятно изненадана. Изключително щастлива съм не само като треньор, но и като майка. Да се качиш на стълбичката като състезател е едно, а отстрани, когато гледаш своите възпитаници, е още по-силно и емоционално“, заяви тя.

Отличени бяха още Лазар Пенев, европейски шампион по гребане за младежи до 23 години и бронзов медалист на Световното първенство по гребане до 23 г., двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов (четвърто място на световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив през август) и четворката скул Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич (седми на световния шампионат в Пловдив).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ