Тъжният край на Борислав Михайлов, Бобката напуска президентския пост в БФС

7 Dni Sport22.12.2021
Борислав Михайлов,

Михайлов ще напусне поста си след повече от 16 години начело на БФС, вълната срещу него е огромна, съобщават колегите от „Новспорт“.

И така, тази вечер имаме голяма новина за българския футбол! На 18 март 2022 година със сигурност от власт ще падне президентът на БФС Борислав Михайлов, управлявал повече от 16 години и довел най-популярния спорт до невиждане падение в исторически план. Димитър Бербатов показа внушителните 309 декларации от клубове, които искат на посочената дата Конгресът да е изборен и да се проведе при конкретен дневен ред.

На езика на математиката това означава, че далеч е надхвърлена кота „224“, което е 1/3 от имащите право на глас футболни клубове и осигурява решение на съда за избори и дневен ред. Към това добавяме, че 670 е общата бройка легитимни клубове и цифрата 309 (засега) показва само едно – на 18 март догодина няма какво да спаси Бобката и той позорно ще бъде свален от поста си, който заемаше от ноември 2005 година…Най-вероятно с разгромен резултат, който иначе рядко му се случваше в кариерата на един добър вратар, на световно ниво.

Дали наследникът ще е Димитър Бербатов или някой друг, няма особено значение. Най-важното е, че най-после в българския футбол настъпва промяната и няма кой да спре този процес. Инатът и реваншизмът на Михайлов, който се завърна на власт след повече от 18 месеца отстраняване, накрая може да му донесат само негативи…Защото градската мълва из София сочи, че не е изключено до 18 март на Бобката да му се случат и други събития, като например даване на показания…

Но и това няма особено значение, падналите на земята не трябва да се ритат. По-важно е, че най-после българският футбол ще получи шанс за глътка въздух, за ново развитие и скъсване с досегашния модел „Михайлов“. Който доведе до това националният отбор да не е играл на голямо първенство от 2004 година, клубният да разчита само на Лудогорец и моментните „избухвания“ на ЦСКА, да няма трансфери на български футболисти в топ първенствата на Европа, съдийството да е в огромна кадрова криза, а в детско-юношеския футбол да преобладават скандалите….Наздраве, Бобка! Този път наистина времето ти изтича…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ