Две оферти за българска футболистка

7 Dni Sport21.12.2021
Симона Петкова

Най-актуалната българска футболистка в момента Симона Петкова може да смени отбора след Нова година, тъй като интерес към нея не липсва и към момента има две предложения. Става въпрос за „Сампдория“ (Генуа) и за швейцарския „Сервет“.

Първо с Петкова са се свързали от генуезския клуб с предложение да се завърне в първенството на Италия от следващата 2022-а година.
Лявото крило от Габрово пасва перфектно на търсенето на „Сампдория“, тъй като обстановката в калчото и е добре позната. Тя е играла с екипите на „Бари“, „Сан Марино“ и „Емполи“.

Другата й възможност е да смени отбора в Швейцария и да се премести от Берн, където играе за „Йънг Бойс“, в „Сервет“ (Женева). Женският тим на „Сервет“ е три пъти подред шампион в алпийската страна, редовно играе в Шампионската лига. Тази година обаче отпаднаха още в груповата фаза, а в първенството са далече от желаното. Причината за трудния сезон е ясна – прекалено много контузени.

Точно срещу „Сервет“ българката направи много силен мач, отмениха й редовен гол и беше най-опасното острие в атаката на „Йънг Бойс“.

Петкова се превърна в истински лидер на жълто-черните от швейцарската столица, има най-висок ИнСтат-индекс и логично привлече вниманието на доста клубове. Статистиката й през есента е 2 гола и 4 асистенции в 8 мача в швейцарското първенство.

„Сампдория“ заема 6-о място в женската Серия „А“, но имат сериозен проблем с головете и са отбелязали едва 14 попадения в 11 мача. Именно това кара ръководството да се огледа за нови опции в средата на терена и в атаката


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ