Разкриха колко българи ще участват на Зимната олимпиада

Алберт Попов Банско Г С 1ви манш 52

Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски комитет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

Подчертано бе, че китайската столица ще стане първият град на планетата домакинствал както на летни, така и на зимни олимпийски игри.

Като член на Изпълкома на БОК, президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска съобщи, че към момента българските спортисти са спечелили квоти за участие в следните спортове и дисциплини: биатлон – 4 мъже и 4 жени, алпийски ски – 2 мъже и 1 жена, ски-бягане – 1 мъж, ски-скок – 1 мъж, сноуборд – 1 мъж и фигурно пързаляне – 1 жена. Квалификационните състезания продължават през декември и началото на януари. Очакваме евентуалното спечелване на още квоти в алпийските ски – 1 мъж, в ски-бягането – 1 мъж, в шейните – 1 мъж и 1 жена, както и в шорт трек – 1 жена.

Очаква се около 20 български спортисти да участват на игрите. Те ще бъдат настанени и в трите олимпийски села.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ