Голямо разочарование за Григор Димитров на 20-ти декември, ново правило го ядоса

7 Dni Sport20.12.2021
Григор Димитров

Ново правило, въведено за тазгодишното издание на ATP Cup, е причината България да не заеме мястото на Австрия в отборния турнир, който още за 1 януари ще даде начало на новия сезон в тениса.

В неделя Доминик Тийм обяви, че няма да участва в надпреварата, но впоследствие от ATP Cup обявиха, че Авастрия остава в турнира, въпреки че следващият най-високоранкиран австрийски тенисист е световният №119 Денис Новак.

Причината е, че според новите разпоредби на ATP отборът остава част от турнира, ако втората ракета е в първите 250 на световната ранглиста. Така класирането на Новак е напълно достатъчно да запази Бундестима в състезанието, въпреки че Новак и Лукас Мидлер (№291) са значително по-лош ранкинг спрямо Григор Димитров и Димитър Кузманов.

Въпросното правило до голяма степен лимитира значително възможността България да попадне в турнира, въпреки ролята на първа резерва и въпреки желанието на бивши №3 да поведе отбора.

Шансовете са свързани единствено с евентуално отказване на Стефанос Циципас или на Николоз Басилашвили, тъй като вторите ракети на Гърция и на Грузия са извън първите 250 на света.

При всяко друго отказване на топ тенисист неговата държава ще остане в турнира заради наличието на поне един състезател в топ 250.

„Тенис Кафе“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ