Григор Димитров има нерви от стомана

7 Dni Sport20.12.2021
Лолита Османова, Григор Димитров

Григор Димитров изпрати един сезон, в който определено имаше доста тежки моменти и физическото му състояние го принуди да прекрати предсрочно участието си в две надпревари от Големия Шлем, но все пък първата ни ракета даде обнадеждаващи сигнали в края на годината, когато достигна до полуфиналите в Индиън Уелс.

Точно на въпросния турнир пък дойдоха и двете най-ценни победи за българина от дълго време насам, тъй като той осъществи обрати над Даниил Медведев и Хуберт Хуркач, показвайки силата на своя характер.

Интересна подробност е, че Григор всъщност е сред състезателите с най-впечатляващи показатели, играейки под напрежение, ако се доверим изцяло на статистиката. Димитров е спечелил точно 35,7% от сервис геймовете си, в които изостава с 0:40 и това го поставя на трета позиция в хода на цялата 2021-а, като пред него остават единствено Джон Иснър и Матео Беретини. Италианецът е лидер с над 38 процента успеваемост при подобни затруднени ситуации, докато неговият подгласник е съумял да се справи в 36,4% от тези случаи.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ