Пирин прибира Божидар Васев в Благоевград

Левски Дунав Русе 13 Кабрал Божидар Васев

Халфът на Миньор Перник Божидар Васев може да продължи кариерата си в елита. Опция за лидера на жълто-черните е Пирин Благоевград, разбра „Тема Спорт“.

През есента Васев вкара 13 гола за чуковете, с които сам донесе 15 точки на тима си. Силните му изяви не са останали незабелязани. Той има договор с Миньор до края на сезона, но не е изключено през зимната пауза да смени клубната си принадлежност. В Пирин свиват сериозно бюджета и е възможно някои от играчите да си тръгнат, което ще направи по-лесно привличането на атакуващия полузащитник.

Интересното е, че 28-годишният Васев живее именно в Благоевград. Футболистът има не малък стаж в родния елит с екипите на Славия, Ботев Пловдив, Дунав Русе и Царско село. Веднъж вече Божидар Васев, който е син на треньора Юри Васев, е ритал за орлетата. През 2013-а записва 15 мача и 3 гола за Пирин.

Опция за продължаването на кариерата за халфа е и още един елитен клуб, който се е интересувал от него – ЦСКА 1948. Не е малка обаче вероятността 28-годишният играч да си остане в Миньор Перник и за пролетта, за да помогне на родния си тим в битката за оцеляване.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ