Голяма новина за Кубрат Пулев в навечерието на най-светлите празници

7 Dni Sport18.12.2021
Кубрат Пулев,

Кубрат Пулев е напът да се качи на ринга в голям боксов мач в тежка категория през 2022 г. Щабът на българина води преговори с промоутърите на един от най-добрите бойци на планетата в кралската категория – Джоузеф Паркър.

За разговорите с Кобрата разкри именно новозенландецът, който даде специално интервю за bTV.

„Водим разговори с Кубрат Пулев за мач догодина. Изпитвам респект към него, срещали сме се много пъти. За последно се видяхме в Лас Вегас. Кариерата му е впечатляваща“, коментира Паркър броени часове преди самия той да сложи ръкавиците и да излезе срещу друго голямо име в тежка категория в професионалния бокс – Дерек Чисора.

Битката между двамата е тази вечер в Манчестър и е Епизод 2 от съперничеството им. През май 2021 година Паркър победи Чисора.

За радост на българските фенове на бокса, най-спряганото място за евентуален сблъсък на Пулев с Паркър, е „Арена Армеец“ в София. Там Кобрата вече се боксира пред пълни трибуни преди две години, когато се наложи над братовчеда на настоящия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри – Хюи.

Паркър пък не се притеснява да дойде у нас за такъв двубой.

„Знам, че в България Кубрат е на особена почит. Въпреки това съм готов да дойда и да се боксирам с него в София. Бил съм в Сърбия, но никога в България“, коментира спортната гордост на Нова Зеландия.

Джоузеф Паркър, също като Кубрат Пулев, не успя да победи Антъни Джошуа. Освен поражението от британеца, той има само още едно – от Дилиан Уайт.

Във визитката му гордо стоят 29 победи в 31 двубоя досега. Кубрат Пулев също има само две загуби на професионалния ринг. Едната от Джошуа, а другата от Владимир Кличко при първия опит на Кобрата да стане световен шампион през 2014 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ