Бившата на Григор Димитров отива на съд, не е на себе си

7 Dni Sport15.12.2021
григор димитров

Лошо стечение на обстоятелствата за бившата любов и приятелка на първата ни ракета Григор Димитров – Мария Шарапова.

Рускинята винаги е била пример за успешна бизнес дама и по отличен начин е съчетавала кариерата си на корта с тази извън него. След като се оттегли от професионалния тенис, рускинята обърна изцяло поглед върху бизнесите си, като най-известен от тях е брандът ѝ за сладкиши Sugarpova, в който е инвестирала 500 хиляди долара, а в момента печели 40 пъти повече на година от въпросната марка.

На 6 декември обаче в съда в Ню Йорк бе заведено дело срещу компанията на петкратната шампионка от Шлема от Кармен Таварес-Варгас. Жената, която е с увредено зрение, обвини Шарапова, че дискриминира хората с увреждания и не е предоставила на хора със зрителни проблеми възможност за пълен достъп до уебсайта. Таварес-Варгас отбеляза, че вече е изпратила жалба към ръководството на сайта преди три години, но оттогава нищо не се е променило.

В текста на исковата молба е посочено още, че програмата за хора с увредено зрение не е успяла да разпознае текста в сайта, включително описанието на предлагания продукт и бутона „кошница за пазаруване“. По този начин компанията на Шарапова нарушава Закона за американците с увреждания и Закона за правата на човека в Ню Йорк от 1990 г., тъй като сайтът не е еднакво достъпен за потребителите с увреждания.

Според адвоката Таварес-Варгас жената все още иска да купи бонбони от Шарапова, но не може да го направи. В същото време сред изискванията към подсъдимия е включена клауза за постоянна забрана срещу работата на Sugarpova. Тя иска и парично обезщетение за разноските по адвокатско и съдебно производство, както и за морални вреди. Освен това жертвата изисква съдебен процес.

Източник: Супер.ру


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ