Кубрат Пулев обяви голямата новина от летището: Да, истина е

7 Dni Sport14.12.2021
Кубрат Пулев,

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна в България, след като беше в САЩ за боксовото шоу с леко променени правила. Както е известно, Кобрата нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на алтернативната бойна промоция „Трилър“.

„Много снимки с хора си направих на слизане от самолета. Не чувствам, че съм направил голяма работа, но шоуто беше много голямо. Бях избран за първия в тежка категория, който е на „Триад“. Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак. Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръстен бокс, защото има повече борба и клинчове. Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде“.

„Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин – работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена. Преговаряме с нови противници, говорих с „Триад“ да направят подобно шоу в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач. Любовта се дава капка по капка и в спорта е по същия начин, всичко си идва стъпка по стъпка“.

„В професионалния бокс нещата не са на един въпрос и отговор. Има много интереси и ранглиста, в която си има стъпала, за да се стигне до върха. Не е въпрос някой да се страхува да се бие, дори за този ми мач се отказаха двама души – Витор Белфорт и Жуниор дос Сантос. Правих много спаринги с Багата и му благодаря, защото научих много неща. Винаги съм бил любознателен относно борбата и с приятелите ми от националния отбор по борба съм тренирал винаги. Борбата ми харесва, това е уникален спорт и ми е в кръвта“.

„Има много срещи в САЩ, оправях и документи относно мача, много разговори с „Триад“, видях се с част от екипа на „Металика“. Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото. Още на пресконференцията казах, че не исках да го нараня допълнително. Учудих се, че издържа на такъв силен удар и остана на крака“.

„Имам още какво да дам на България и на бокса. Кубрат няма политически амбиции. Кубрат е човек, който, ако може да помогне, ще го направи. Не е за мен, ще го направя за България, не за Кубрат. Хората в чужбина ми казват: „Браво, гледахме, уникално шоу“. Той е боец, голямо име е, двукратен световен шампион, но не е на моето ниво“.

„Равносметката е, че не трябва да бъда токова смел и храбър, а да мисля и да кажа „не“. Когато отида неподготвен, никой не ми е виновен, освен мен. Отговарям само пред себе си“, заяви Кубрат Пулев след завръщането си в България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ