Лекарят на Златно момиче – Лаура Траатс е в шок, каза истината за красавицата

7 Dni Sport14.12.2021
Лаура Траатс

Лаура Траатс прави и невъзможното, за да се включи в бенефиса на златните момичета „Сън“ на 16 декември. Олимпийската шампионка с ансамбъла, която днес празнува 23-тия си рожден ден, репетира за спектакъла „Сън“ в швейцарската клиника „Валмон“.

В Лозана на 2 декември Лаура беше оперирана в продължение на 3 часа от д-р Джон Дъф. Оказа се, че Траатс цели 2 г. е стискала зъби и се е състезавала с дискова херния на врата. Сега гимнастичката едновременно прави рехабилитация и репетира под вещите грижи на д-р Мариела Сиракова, дългогодишен доктор на националния отбор.

„Лаура се възстановява изключително бързо. Благодарим на Международната федерация по гимнастика, лично на президента й Моринари Ватанабе и нашите спонсори, защото операцията е много, много скъпа. Федерацията също помогна“, разказа председателят на БФХГ Илиана Раева.

„Лекарят, който я е оперирал, не знае как е издържала с контузията толкова дълго. Няма друг такъв случай в практиката си, възхитен е от волята й. Тя е мълчала през цялото време. Когато спрях ансамбъла от световното заради болките на Лаура, едната й ръка през цялото време трепереше. Да не говорим, че Мадлен Радуканова помогна за златото в Токио със счупена костица на крака“, добави Раева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ