Статистиката е красноречива: Кайседо не прощава, когато стреля с глава

ЦСКА - Локомотив София, Жорди Кайседо

Голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо отбеляза десетото си попадение в шампионата от началото на сезона при победата с 2:0 над Черно море в неделя. Любопитно е, че мощният еквадорец е вкарал половината от головете си с глава. Той е един от най-ефективните по този показател в родното първенство, пише „Тема спорт“. Друг интересен факт е, че и петте попадения са дошли на „Армията“.

Именно с глава Кайседо реализира и дебютното си попадение с червения екип на 20 февруари т.г. Съперникът отново бе Черно море в Борисовата градина. Тогава Кайседо прониза „моряците“ с глава след центриране на Тиаго.

Първото си попадение с глава този сезон мощният таран отбеляза при успеха с 1:0 срещу Пирин на „Армията“ след асистенция на Йомов. При следващото домакинство (1:1 със Славия) той отново се извиси над противниковата отбрана при корнер, изпълнен от Кери. Кайседо отбеляза с глава и при победите с 3:2 над Ботев (Пловдив) и с 2:1 над Арда след центрирания съответно от Maзику и Йомов. По този начин той се разписа и в последния двубой срещу Черно море след пас на Йоан Баи. С крак пък Кайседо вкара срещу ЦСКА 1948 (4:2), на „моряците“ на „Тича“ (1:0), Левски (2:1), Ботев (Пд) (3:2) и Локо Сф (2:0).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ