Мапуку изля болката си: Истината е, че детето ми почина! През пролетта ще видите Мапуку Лъва

Жуниор Мапуку

Нападателят на Славия Жуниор Мапуку даде интервю, в което беше откровен за проблема, който имаше с клуба в последните дни. Както е известно, 31-годишният конгоанец не се беше явил на тренировки на отбора и беше отстранен от треньора Златомир Загорчич. Мапуку посочил като причина смъртта на своето незаконно дете, а той потвърди жестоката вест пред нашата агенция. Освен това Черната сила беше категоричен, че президентът на Славия Венцислав Стефанов не е расист, каквито обвинения има срещу него. Ето какво каза Мапуку пред колегите от Блиц:

– Г-н Мапуку, разбрахме, че президентът на Славия Венцислав Стефанов Ви е простил и оставате като футболист на клуба?
– Да оставам! Благодаря на президента Стефанов и на треньора Златомир Загорчич, заради това, че ме оставиха в отбора. Аз направих малка грешка. Напуснах тренировката без разрешение. Това беше първата ми грешка, откакто съм в Славия и повече няма да се повтори. Не се почувствах добре от постъпката си. Затова отидох при треньора, за да се извиня. Изпитах вина, за това, че клубът ми показа уважение, а аз не постъпих добре. Искам да отговоря на доброто отношение на Славия към мен. Сега отивам на почивка за десетина дни, но няма да спра да тренирам, за да помогна с всички сили на отбора през пролетта.

– Имаше информации, че имате незаконно дете, което е починало. Това е много тежък личен удар, ако наистина е така. Вярна ли е тази новина?
– Това е личен проблем. Не искам да коментирам и да влизам в подробности. Информацията е вярна и за мен беше много тежко да науча новината. Това беше причината да напусна тренировката на Славия. Сега обаче всичко е наред. Проблемът ми с клуба е разрешен. Мотивиран съм да върна старата си позната форма. Амбицията ми е през пролетта да видите познатия Мапуку Лъва, Черната сила, която всички познават от предишните ми изяви в България.

– Срещу президента на Славия Венцислав Стефанов има обвинения, че е расист. Вие как мислите, това вярно ли е?
– Категорично Венцислав Стефанов не е расист. Кълна се, че това е един от най-готините президенти, с които съм работил. Той е много добър човек. Ако беше расист, нямаше да ме вземе в Славия или щеше да ме уволни заради направената грешка. Той обаче ми прости и аз съм много благодарен за отношението му.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ