Бивш партньор на Григор Димитров номиниран за висш пост в държавата

7 Dni Sport11.12.2021
Григор Димитров, Александър Лазаров, Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Алекс Донски

Политическата партия „Продължаваме промяната“ номинира Атанас Атанасов за министър на културата в новото правителство. Личността на Атанасов е изпълнена с множество интересни истории, като самият той е бил и шампион на републиканско ниво при двойките до 14 години, а негов партньор е бил не кой да е, ами самият Григор Димитров – бивш световен номер три и настояща първа ракета на страната ни.

От 8-годишна възраст Атанас Атанасов е тренирал усилено тенис в хасковската школа, именно където е направил първите си стъпки и Димитров, а впоследствие е бил втора ракета на тенис клуба, непосредствено след Григор. Макар че не се развива професионално в областта на спорта, Атанасов успява да продължи образованието си в САЩ, където се състезава в колежанската лига и взима треньорска правоспособност.

След като оставя тениса в миналото си, той се отдава на актьорското майсторство. Завършва бакалавърска степен в друг американски университет и започва да се изявява активно в тази сфера. Инициира реновирането на читалището в родното село на прародителите си – Татарево, с помощта на своите приятели и познати отвъд океана, и впоследствие започва да организира театрални постановки на местната сцена, защото е разочарован от обезлюдяването на малкото населено място.

Начинанието му в село Татарево става тема на филм, който е наречен „Отключете сцената“ и е основан от самия Атанас Атанасов в Лос Анджелис. Представен е на пет международни пестивала, а в щата Джорджия дори печели първото място в категорията избор на публиката.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ