Ботев (Враца) тресна Локомотив (Пловдив) в луд мач

Ботев Враца, Дориан Бабунски

Ботев (Враца) победи Локомотив (Пловдив) с 4:2 като гост в среща от 19-ия кръг на Efbet лига.

Срещата на „Лаута“ започна с опасен шут на Парвиз Умарбаев, но вратарят на гостите се справи. Само две минути след това Ботев получи дузпа, която Дориан Бабунски реализира за 1:0.

Последва натиск за Локо, но Димитър Илиев и Умарбаев се разминаха с изравнителното попадение. „Смърфовете“ успяха да изравнят в 35-ата минута след гол с глава на Димитър Илиев.

Попадението не уплаши гостите и те показаха зъби в края на полувремето. Красимир Тодоров пропусна да вкара от 100%-ово положение в 40-ата минута, но две по-късно Юлиан Ненов изведе врачани за втори път в мача (2:1).

Ботев (Враца) сякаш реши всичко в 67-ата минута, в която Илия Миланов се разписа за 4:2 след удар с глава. Локомотив натисна в следващите минути в опит да стопли аванса на гостите, но се отчете с няколко пропуска. Минути преди края и гредата спря домакините от това да вкарат трети гол в мача.

Победата е първа за Ботев (Враца) в осми мач за първенство с Локомотив (Пловдив) и позволи на тима да заеме десетото място в класирането с точка и мач повече от ЦСКА 1948. „Смърфовете“ пък остават на шеста позиция с 25 точки, колкото има и Левски, но „сините“ са с двубой по-малко.

В последната минута Николай Николаев беше изгонен за втори жълт картон, получен в рамките на по-малко повече от 10 минути (84′ и 96′) след появата му в игра в 81-ата


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ