България ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по карате през 2025-а

7 Dni Sport10.12.2021
Ивет Горанова

България ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по карате за мъже и жени през 2025 година. Това разкри президентът на федерацията Алексей Петров по време на връчване на годишните награди на БНФКарате.

Страната ни вече е получила правото да организира престижен форум, като през 2022-а в „Арена Армеец“ ще се проведе Европейско първенство за младежи в WKO (контактен стил карате).

Съвсем очакванo №1 за годината на федерацията по карате станаха олимпийската шампионка Ивет Горанова и нейният личен треньор Ангел Ленков.

Президентът на федерацията разкри още, че все още няма решение дали каратето ще остане в олимпийската програма за Париж 2024.

„Неофициално все още имаме шанс за Париж, но има неща, които Световната федерация трябва да отстрани. Става дума най-вече за комуникацията между нея и МОК. Очакваме ръководството на Световната федерация да си свърши работата“, каза Петров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ