Локомотив Пловдив излиза за задължителни три точки срещу Ботев Враца

7 Dni Sport10.12.2021
ЦСКА - Локомотив Пловдив,

Локомотив Пловдив и Ботев Враца се изправят един срещу друг в откриващия двубой от 19-ия кръг на efbet Лига.

Срещата е с начален час 16:30.

След неубедителното начало на сезона Локомотив успя да натисне педала на газта и записа серия от добри резултати. Отборът взе 5 победи при само една загуба, което му позволи да направи сериозен скок в таблицата. Последните два кръга обаче инерцията понамаля и „смърфовете“ врътнаха две ремита с Черно море (1:1) и Славия (1:1). Сега пловдивчани се надяват да се върнат на победния път и да посрещнат празниците в приповдигнато настроение.

По всичко обаче личи, че в момента напрежението на „Лаута“ е сериозно. През седмицата клубът изненадващо бе напуснат от спортния директор Георги Иванов-Гонзо, който заяви, че причината за това е неразбирателство с президента Христо Крушарски. Това със сигурност не е от полза за отбора и нищо чудно и да се отрази на представянето му днес.

В същото време Ботев идва в Пловдив в добро настроение. Възпитаниците на Даниел Моралес в миналия кръг спряха негативната си серия от 14 поредни мача без победа, след като се наложиха с 1:0 над Берое. Врачани със сигурност ще се опитат да се възползват от проблемите на съперника и да му нанесат нов удар.

В състава на домакините днес ще отсъства единствено Марсал, който е с травма. Ботев също няма твърде много проблеми. Единственият отсъстващ ще бъде Николов. Това ще е последен мач и за двата тима през 2021-а година.

Вероятни състави:

Локо Пд: Рейдър, Гомис, Паскалев, Петрович, Карагерен, Умарбаев, Янчев, Томашевич, Салинас, Илиев, Минчев

Ботев Враца: Костов, Диего, Миланов, Ничев, Николов, Бауренски, Гоергиев, Ненов, Тодоров, Василев, Бабунски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ