ЦСКА излиза срещу Рома в мач, от който може само да спечели

Рома, ЦСКА, Греъм Кери

Отборът на ЦСКА се изправя днес от 19,45 часа срещу италианския Рома в последния си двубой от груповата фаза на Лига на конференциите. Столичани са последни в група С без шанс да продължат напред, докато залогът за римските “вълци” е много голям. Възпитаниците на треньора Жозе Моуриньо се борят за първото място, като само точка ги дели от заелия върха норвежки Бодьо/Глимт, който днес играе със Зоря (Луганск).

На пръв поглед двубоят е без значение за ЦСКА, но евентуален потизивен резултат би донесъл сериозни финансови приходи в касата на “Българска армия”.

УЕФА оценява победата с 500 000 евро, а равенството със 166 000. Не е за подценяване и елементът на престиж, който носи достоен резултат срещу тим като Рома.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов има да решава куп кадрови проблеми. Двубоят с Рома пропускат контузените Кох, Ахмедов, Варела, Юга, Чарлс, както и Греъм Кери, който се прибра в родината си Ирландия поради личен проблем. Младенов има дилема за лявото крило, като опциите пред него са да заложи на Бай или Вилдсхут. В центъра на терена ще си партнират Жеферсон, Вион и Мухар, а в предни позиции ще действа Кайседо.

В същото време Жозе Моуриньо даде почивка на трима от обичайните си титуляри – вратарят Руи Патрисио, Крис Смолинг и Хенрик Мхитарян. Очаква се португалецът да даложи на схема с трима централни защитници, а в атака да си партнират Дзаниоло и Ейбръхам.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Лам, Матей, Мазику, Вион, Жеферсон, Йомов, Мухар, Вилдсхут, Кайседо.

Рома: Фузато, Ибанес, Манчини, Кимбула, Виня, Кристанте, Верету, Давара, Карсдорп, Ейбръхам, Дзаниоло.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ