18-годишните баскетболни национали с първа победа на европейското

01jpg

Националният отбор по баскетбол за юноши U18 записа първа победа на европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Скопие, съобщава BGbasket. Отборът на Мануел Марков се наложи над Словакия със 75:60, след като доминираше на терена през повечето време.

Най-сериозно бе предимството на националите в стрелбата от далечно разстояние. Тимът ни има осем тройки срещу три за противника.

Както и срещу Дания, днес също имаше българска агитка в залата. Да подкрепят отбора отново бяха дошли и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, както и съдиите Владимир Цеков и Николай Цинцарски.

След този двубой тимът ни е с баланс 1-1. Следващата среща на България е утре от 22:00 часа наше време срещу Албания в зала „Яне Сандански“.

За разлика от мача вчера, този път „лъвчетата“ започнаха ударно срещата и вкараха 10 безответни точки. След това играта стана далеч по-равностойна, но след десет минути игра тимът ни отново имаше двуцифрен аванс при 22:11.

През втория период словаците обаче започнаха да топят изоставането си и след серия от 14:3 се доближиха само на 4 точки от българите. Въпреки подема в играта на съперника, баскетболистите на Мануел Марков не позволиха обрат и се оттеглиха с аванс от 5 точки на почивката.

След паузата ни националите отново взеха инициативата и бързо си върнаха двуцифрения аванс. Те заздравиха защитата, а преди решителните десет минути поведоха с 16 точки, което бе и най-голямата разлика в мача до момента. До края Словакия опита да се върне в мача, но българите удържаха преднината си и спечелиха.

Цветомир Чернокожев бе над всички за победителите, като записа на сметката си дабъл-дабъл от 27 точки и 15 борби. Александър Давитков и Костадин Лазаров вкараха по 11 точки.

За Словакия най-резултатен бе Юрай Паленик с 15 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ