Истината за напускането на Гонзо и скандала с Крушарски

7 Dni Sport08.12.2021
Христо Крушарски, Георги Иванов - Гонзо

Георги Иванов напусна Локомотив (Пд), но не разкри подробности за раздялата с родния си клуб. Вече бившият спортен директор на „черно-белите“ само призна за неразбирателство със собственика Христо Крушарски.

Двамата са в много обтегнати отношения не от вчера или онзи ден, а от месеци, пишат колегите от „БЛИЦ“.

Публична тайна е, че бизнесменът дълго време държеше играчите без заплати. Беше се стигнало дотам те да не взимат над три месеца финансови възнаграждения, което означаваше, че са в правото си директно да скъсат договорите си по вина на клуба.

Крушарски пращал Гонзо да омайва футболистите, че скоро ще им преведе парите, но го лъжел жестоко. А по този начин Георги Иванов лъжел и футболистите.

Босът първо отсичал, че ще плати на пето число, след това на другия ден променял решението си и карал Гонзо да обяви пред отбора нова дата – десето число. Накрая никой нищо не прибирал.

Твърди се, че Георги Иванов едвам успявал да укроти трима играчи, които си били събрали багажа в готовност да вдигнат огромен скандал. Той даже вадил свои пари и им ги давал, за да спре избухването на голямата бомба. Запознати припомнят, че навремето Гонзо спасявал с някой друг лев и футболисти на Левски, докато беше шеф там.

Вместо да му благодари, Крушарски започвал да се бъзика: „Е, ти явно си готов да станеш собственик. Направо ме сменяй и взимай да плащащ редовно заплатите!“.

Думите му звучели унизително и потресаващо и Георги Иванов не можел да повярва, че ги чува.

Друга причина за срива в отношенията между Гонзо и Крушарски се криела в новите босове в управата на Локомотив (Пловдив). Георги Иванов усетил, че не е от „една кръвна група“ със собственици на фирма за раздаване на кредити. Той се подразнил от факта, че след идването им на „Лаута“ те постоянно разпитвали кога ще пристигнат парите от участието на отбора в европейските клубни турнири.

В последния месец Локо започна да се ослушва за нови играчи, но разговорите се водили зад гърба на Гонзо. Спортният директор изобщо не знаел, че има преговори с двама футболисти. Това още повече наляло масло в огъня и принудило Георги Иванов да вземе крайното решение.

Имало две много скандални случки. Източници на „БЛИЦ“ обаче уточниха, че те ще бъдат разкрити от самия Гонзо, когато той прецени. И ако изобщо прецени, че може да я сподели публично. Едната била толкова ужасяваща, че щяла да взриви българския футбол.

В социалните мрежи над 80% от феновете подкрепят твърдо Гонзо, а някои му задават въпрос: „Вярно ли е, че Чобанина ще се махне през лятото, когато свърши сезонът? Ако е така, намери нов собственик и се върни в клуба“. Под Чобанина запалянковците имат предвид Христо Крушарски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ