„Звезди на бъдещето“ – коледен подарък от Левски София за българския волейбол

7 Dni Sport07.12.2021
Screenshot 2021-12-07 at 16.23.52

„Звезди на бъдещето“ – коледен подарък от „Левски София“ за българския волейбол

Създадоха силен международен турнир за момчета и момичета в София. Български клубове срещат отбори от Италия, Русия и Сърбия в първото издание от 18 до 20 декември 2021 г.

Волейболен клуб „Левски София“ подарява нова добра новина за българския волейбол – създава силен международен турнир за момчета и момичета – „Звезди на бъдещето“.

Първото издание ще се проведе на от 18 до 20 декември 2021 г. Домакин е спортна зала „Левски София“. Дебютната надпревара ще е с участието на общо 12 отбора – за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са „Волей Тревизо“ (Италия), „Цървена звезда“ (Сърбия), „Москва“ (Русия), а освен домакините от „Левски София“ от българска страна са поканени още Волейболна академия „Стойчев – Казийски“ и „Виктория Волей“.

Участници при момичетата са „Цървена звезда“ (Сърбия), „Ника“ (Русия) – водеща волейболна школа в Москва, а от българска страна ще участват домакините от „Левски София“, „Марица“ (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.

„Създавайки турнира „Звезди на бъдещето“, искаме да дадем на българските деца възможност да играят на най-високо ниво в най-ранна възраст. Започваме с тази възраст, която има и най-малко възможности за международни изяви. Идеята е турнирът в София да се превърне в традиционен – всяка година около Коледните празници. При възможност, ще добавяме и други възрасти. Както всички наши инициативи, ние търсим дългосрочност и надграждане. Развиването и изграждането на собствени кадри е част от ДНК-то на волейболен клуб „Левски София“, но ние се опитваме да помагаме не само на „Левски София“, но и генерално на българския волейбол“, заяви Давид Давидов, съпрезидент на ВК „Левски София“.

„Искаме турнирът „Звезди на бъдещето“ освен да стане традиционен, да създава у децата усещането, че са част от голямото волейболно семейство на Европа и да си премерят силите със своите връстници от силни школи на Стария континент. Турнирът ще дава възможност на най-силните отбори за съответната възраст в България да се изправят срещу едни от най-силните в Европа. Целта е развитие на българския волейбол и на най-ценния му ресурс – днешните таланти, в които вярваме, че имат потенциал да са утрешни звезди“, заяви Владимир Николов, съпрезидент на ВК „Левски София“.

Турнирът „Звезди на бъдещето“ ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ