Арда наби Царско село за първа победа под ръководството на Матич

ЦСКА - Арда Кърджали,

Арда победи с 2:0 Царско село в мач от 18-ия кръг на Еfbet Лига. Спас Делев и Иван Коконов от дузпа бяха точки за тима от Кърджали още през първата част. Така новият наставник на домакините Славко Матич записа първи успех начело на отбора.

Домакините започнаха по-активно срещата и логично стигнаха до откриване на резултата. В 21-ата минута Давид Кики получи пас в пространство отляво и намери по земя нахлуващия Спас Делев. Нападателят без да се бави засече кълбото във вратата. В ситуацията останаха съмнения за засада, но след преглед от ВАР попадението бе признато.

Десетина минути преди края на първата част гостите имаха претенции за дузпа, след като при едно центриране Гаетан Миси Мезу игра с глава, а след това топката докосна ръката на Алекс Петков. Ситуацията обаче не бе разгледана от ВАР.

В 45-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Удар на Иван Тилев спря в ръката на Александър Александров и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Коконов и безпощадно реализира.

В 51-ата минута Коконов направи огромен пропуск. Авторът на втория гол получи пас на празна врата от Кики, но от по-малко от два метра не успя да уцели вратата.

В 80-ата минута на мача Арда удари греда. Удар с левия крак на Светослав Ковачев се отби в напречния стълб на вратата на Янко Георгиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ