Хебър тресна Миньор (Перник) и вече е на върха във Втора лига

хебър

Хебър победи Миньор с 3:1 в Перник в най-интересния мач от 21-ия кръг на Втора лига. В края на първата част Емил Ценов изведе домакините напред, но само две минути по-късно Жак Пехливанов върна паритета. Малко след час игра Георги Търтов оформи обрата за гостите. В края на срещата Живко Петков вкара третия гол за гостите.

Успехът позволи на тима на Николай Митов поне временно да излезе начело в класирането с 43 точки. „Чуковете“ са 4-и с три точки по-малко.

Срещата започна спокойно и без сериозни опасности за някой от двата отбора. В седмата минута Християн Казаков центрира от свободен удар, но футболистите на „чуковете“ се разминаха с топката и тя излезе в аут. Три минути по-късно домакините организираха нова добра атака. Ивайло Иванов центрира към свой съотборник, но Цветелин Тонев се намеси и изчисти в корнер.

Миньор наложи контрола си и новият шанс не закъсня. Ивайло Димитров се измъкна от противниковата отбрана и стигна почти до вратата на Хебър, но с всеобщи усилия гостите опазиха вратата си.

След 16 минути игра Томислап Папазов спря напредващия в средата на терена Ивайло Димитров, който се строполи на земята. Божидар Васев обаче отправи нисък удар, който отиде право в стената. Хебър отвърна в 22-ата минута с изстрел на Евгени Игнатов, който се оказа твърде слаб, че да затрудни вратаря на домакините.

В 38-ата минута Петър Дебърлиев се намеси брилянтно, отразявайки плътния удар на Добромир Бонев. Секунди по-късно последва удар на Ивайло Димитров, който отправи своеобразен удар с глава извън очертанията.

Натискът на „чуковете“ даде резултат в края на първата част, когато Емил Ценов изведе Миньор напред, но само две минути по-късно гостите отвърнаха на удара и възстановиха равенството чрез Жак Пехливанов.

Малко преди 60-ата минута Божидар Васев опита нещо красиво, но не нацели кълбото. Стражът на гостите първоначално допусна грешка, но в крайна сметка топката не влезе във вратата му.

В 62-ата минута Георги Търтов стреля директно от пряк свободен удар. Алекс Георгиев имаше цялото време на света да улови удара на Търтов, но топката мина през ръцете му и влетя в мрежата.

В 87-ата минута Живко Петков засече с глава от няколко метра центриране отдясно за крайното 1:3.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ