Григор Димитров зарадва цяла България с тази новина на 6-ти декември

7 Dni Sport06.12.2021
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Григор Димитров успя да зарадва всички със своето решение, което е взел през последните няколко дни. Той ще играе за България в случай, че страната ни вземе участие на предстоящото издание на ATP Cup. Световният №28 е записал отборната надпревара като рпеференция пред ATP 250 турнирите, които ще се проведат по същото време. Това очначава, че ако България получи място в ATP Cup, отново ще видим трикратния полуфиналист от Големия шлем с националната фланелка, както бе и в дебютното издание на надпреварата през 2020 г.

ATP Cup 2022 ще се проведе в Сидни в периода 1-9 януари. Мачовете от груповата фаза ще се изиграята в първите шест дни от новата година, след което са полуфиналите и финалът. В надпреварата отново ще участват 16 отбора, както бе на първия турнир.

Към момента България е №19 в ранглистата на турнира, което означава, че нашият тим е трета резерва. Намиращият се зад нас отбор на Австралия има гарантирано място като домакин, но за сметка на това Швейцари губи позиции заради отсъствието на Роджър Федерер.

Срокът за подаване на заявки приключи на 2 декември, след което се очакваше да станат известни отборите, които ще се състезават за трофея. Това обаче не се случи, а планираното за вчера теглене на жребия бе отложено за 7 декември от 05:00 часа българско време.

При единственото си участие до момента България записа победи с по 2-1 над Великобритания и Молдова, но след това отстъпи пред Белгия със същия резултат и в крайната сметка завърши на трето място в групата.

Автор статия: „Тенис Кафе“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ