Бивш футболист на ЦСКА шокира „армейците“ в последната минута

ЦСКА - Пирин Благоевград, Амос Юга

ЦСКА допусна нова грешна стъпка в битката за титлата. Армейците завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Пирин, като допуснаха гол дълбоко в добавеното време. Играчите на ЦСКА поведоха в резултата в 70-ата минута, когато Карло Мухар с прецизен удар „отключи” благоевградската врата, но прекалено надменното отношение от ЦСКА и прибирането на футболистите пред собствената им врата им донeсе големите неприятности и лошият резултат, след като Станислав Манолев отбеляза изравнителното попадение за Пирин в продължението на мача.

Мачът започна доста равностойно, а първата добра възможност се откри пред играчите на ЦСКА. В 8-ата минута Ник Хенгелман тръгна да пресича неразчетено топката, а Йоан Баи се опита да прехвърли нидерландеца, но топката не успя да намери очертанията на вратата.

В 14-ата Карло Мухар опита удар от сериозна дистанция, но топката бе прекалено неточна, за да затрудни Хенгелман. 60 секунди след това Жорди Кайседо овладя топката с гръб към вратата. Еквадорецът подаде назад към Греъм Кери, но ударът на нидерландеца бе отразен от Хенгелман. Малко след това Кери шутира от въздуха с левия крак, но топката не намери очертанията на вратата на домакините.

Пирин успяваше добре да затваря повечето пространства пред отбора на Стойчо Младенов, а играчите в червено се опитваха да комбинират чрез двойни подавания. Четири минути преди края на първата част именно по този начин Йоан Баи комбинира с Мазику, но ударът на последния не намери вратата на Пирин.

Второто полувреме започна с доста нарушения и куп статични положения, от които обаче и двата отбора не успяха да се възползват. В 66-ата ЦСКА стигна до много изгодна възможност за гол. Жеферсон центрира много добре топката зад Николай Бодуров, а Георги Йомов опита да стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Все пак ЦСКА успя да стигне до гол чрез неочакван голмайстор. Халфът на ЦСКА Карло Мухар получи подаване от Йоан Баи пред дъгата на наказателното поле на „орлетата“. На три пъти хърватинът си нагласи топката и отправи изключително прецизен удар в долния десен ъгъл на Хенгелман, който не можеше да стори нищо в тази ситуация – 1:0 за гостите.

Пирин започна да играе по-агресивно след допуснатия гол, а четвърт час преди края Брахими напредна много добре отдясно и влезе в наказателното поле на „червените“, но не понечи да стреля, след което започна да се върти пред Карол Метс, след което се подхлъзна и игра с ръка. В 82-ата пък Жорди Кайседо отправи първия си точен удар в срещата, но Хенгелман отрази.

Играчите на ЦСКА се върнаха да пазят резултата в последните минути и бяха наказани дълбоко в добавеното време. Станислав Манолев порази бившия си отбор, след като опитният футболист се измъкна от опеката на Иван Турицов след центриране отдясно и Манолев с прекрасен удар от въздуха изравни резултата в добавеното време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ