Лудогорец тресна Локомотив (София) в голово шоу на „Васил Левски“

локомотив_софия_лудогорец1

Лудогорец победи с 4:2 Локомотив (София) в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” стигнаха до лек успех срещу “железничарите”, въпреки че тимът от Надежда направи всичко възможно да бъде равностоен на лидерите в класирането.Пиерос Сотириу реализира на два пъти, а по един гол добавиха Жордан Икоко и Кирил Десподов. За Локо точни бяха Октавио и Пламен Крачунов.

Резултатът бе открит от разградчани още в 5-ата минута. Центриране на Кирил Десподов на задна греда, където Георги Терзиев отклони към Пиерос Сотириу на празна врата за 1:0 в полза на гостите.

В 38-ата минута „орлите“ стигнаха до втори гол. При изпълнение от пряк свободен удар от Десподов Божидар Кацаров игра с ръка, докато бе на стената в наказателното поле. Съдията Никола Попов прегледа ситуацията на ВАР и посочи бялата точка. Зад топката застана Сотириу и реализира за втори път този следобед.

В последната минута на полувремето падна и третият гол във вратата на Любенов. Жордан Икоко бе изведен на добра позиция срещу стража и технично го прехвърли за 3:0.

Веднага след подновяването на играта Локомотив намали. Дълъг пас към Октавио и след като се справи с Георги Терзиев, бразилецът прониза Серджио Падт с мощен шут.

Почти веднага обаче Лудогорец стигна до четвърти гол. При едно разбъркване в наказателното поле след пас отдясно, топката се озова в Десподов, който без да се бави я прати в мрежата.

В 64-ата минута домакините отново намалиха. Отлично центриране на Валентин Николов и Пламен Крачунов се извиси над защитата, за да вкара с глава. До края на мача играчите на Локомотив (София) се опитаха да натиснат съперника си, но в крайна сметка Лудогорец не допусна грешки в защита и заслужено се поздрави с трите точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ