Левски тресна Славия за пета поредна победа

славия_левски_волейбол

Волейболистите на Левски успяха да запишат 5-а поредна и общо 6-а победа от началото на сезона в Efbet Супер Волей. Воденият от Андрей Жеков тим победи Славия с категоричното 3:0 (25:18, 25:12, 25:20) в мач от 9-ия кръг на шампионата, игран тази вечер в зала „Панайот Пондалов“ в столицата.

Така „сините“ имат 6 победи, 3 загуби и 20 точки, като преди края на останалите срещи от кръга, са на 5-о място във временното класиране. Славия пък е на 11-а позиция с 2 победи, 6 загуби и 5 точки, но и мач по-малко. В следващия, предпоследен, 10-и кръг от първия полусезон Левски ще гостува на Добруджа 07 (Добрич), а „белите“ ще са домакини на Марек Юнион Ивкони (Дупница). Срещите са съответно следващата събота (11 декември) и петък (10 декември) от 18,00 часа.

Двата тима тръгнаха равностойно в първия гейм на срещата, след което „сините“ поеха инициативата. До края играчите на Андрей Жеков не срещнаха проблеми и поведоха в мача след 25:16. Във втория гейм от Левски диктуваха играта изцяло за крайното 25:12. Левскарите продължиха да диктуват играта и в третия гейм, като взеха добра преднина от начало и постепенно тя нарастна. Левски записа чиста победа след малко повече от час игра след 25:20 и 3:0.

Най-полезен за Левски стана Венислав Антов с 12 точки (2 аса и 67% ефективност в атака – +7) за победата. Самуил Вълчинов добави още 10 точки (1 блок, 75% ефективност в атака и 33% позитивно посрещане – +7) за успеха.

За домакините от Славия единственият с двуцифров актив беше Апостол Боянов с 12 точки (1 ас и 48% ефективност в атака – +1).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ