Скръбна вест посече Арнолд Шварценгер: Русият бомбардировач ще ми липсва

7 Dni Sport03.12.2021
Арнолд Шварценегер

Легендарният Арнолд Шварценегер потъна в скръб, след като разбра новината за смъртта на своя приятел и кумир Дейв Дрейпър. Вестта за кончината на бившия културист беше обявена от неговата съпруга Лари във „Фейсбук“. Дрейпър беше на 79 години.

Самият Шварценегер понесе трудно информацията и написа на собствения си профил в социалните мрежи, че загубил един отличен приятел и едно от най-големите вдъхновения на кариерата си като културист.

„В дома ми в Австрия негова снимка висеше над леглото ми. Той беше моята мотивация да продължа със спорта. Когато пристигнах в Америка, той ме посрещна изключително топло. Постоянно се въртях около него във фитнес залата, за да стана още по-силен. Русият бомбардировач ще ми липсва, но винаги ще пазя общите ни спомени“, обяви 74-годишната филмова звезда.

Дейв Дрейпър започва да се занимава с културизъм още от млада възраст. През 1962 г. печели титлата Мистър Ню Джърси, когато е на 21 години. Четири години след това триумфира в легендарното състезание Мистър Олимпия. По-късно стартира телевизионна и филмова кариера.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ