Оперираха едно от златните ни момичета в Швейцария

7 Dni Sport02.12.2021
Лаура Траатс

Олимпийската шампионка от ансамбъла на България по художестмвена гимнастика Лаура Траатс претърпя операция в Швейцария.

Лаура имаше тежка контузия на врата – дискова херния. Именно заради обострянето й българският ансамбъл и абсолютен фаворит за световната титла трябваше да се откаже от участие от световното първенство в Япония, което щеше да е и последното състезание за диамантените момичета на България.

Операцията на Лаура е била успешна, продължила е 3 часа. Извършена е доктор Джон Дъф в Лозана.

Българската федерация по художествена гимнастика благодари на президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, на фондацията на ФИГ, на г-н Мило Борисов и на букмейкърска компания за подсигурени средства за операцията на Лаура! Федерацията по художествена гимнастика също участва с финансова помощ.

Моринари Ватанабе лично е отишъл в клиниката, за да се види с Лаура.

„След операцията Дъф е провел разговор с Мариела Сиракова, дългогодишен доктор на националния отбор, която в момента работи в швейцарска клиника и е направила връзката за операцията на Лаура.

В момента при Лаура е нейният приятел Мартин. След няколко дни Лаура ще се премести в клиниката при д-р Сиракова в съседен град, където ще се провежда нейната рехабилитация“, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика. И пожелаха бързо възстановяване на олимпийската ни шампионка.

На 8 август в Токио нямаше сила, която да попречи на българския ансамбъл да спечели олимпийската титла – първа в историята за страната ни в художествената гимнастика.

Въпреки лошата новина с обострянето на контузията на Лаура в края на октомври, на тренировка, непосредствено преди старта на световното първенство, самата Траатс е искала да играе, но ръководители, треньори, лекари и съотборничките й бяха категорични: „Няма смисъл да се поема огромния риск за здравето на Лаура“.

Ден преди операцията диамантите от ансамбъла и техните треньори запалиха светлините на елхата на София, като единствено Лаура отсъстваше – по обясними причини.

На 16 декември в „Арена Армеец“ в София е бенефисът на диамантените момичета и на индивидуалистките Невяна Владинова и Катрин Тасева. Всички с изключение на Лаура се готвят всекидневно за спектакъла „Сън“.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ