ФК ЦСКА 1948 победи Пирин Благоевград с гол на Ивайло Чочев

7 Dni Sport02.12.2021
ФК ЦСКА 1948 - Пирин Благоевград,

ЦСКА 1948 спечели с 1:0 домакинството си на Пирин (Благоевград) в среща от 17-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол падна от дузпа в добавеното време на първото полувреме. Негов автор стана националът Ивайло Чочев, който опъна мрежата с безпощаден удар. След почивката хората на Уорън Фийни също получи право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Даниел Наумов спаси изстрела на Станислав Манолев и донесе победата на „червените“.

Първото полувреме премина с лек превес на гостите от Благоевград, които имаха повече възможности да поведат в резултата. Още в самото начало Мохамед Брахими можеше да порази мрежата на „червените“, но алжирецът стреля неточно с глава пред голлинията. След това офанзивният футболист на „орлетата“ се намери на добра позиция отляво, но отново топката не намери целта. Брахими можеше да комбинира със Станислав Костов, но реши да шутира, което не се хареса на Станислав Манолев, който пък малко по-рано беше направил забележителен пробив от центъра.

В 38-ата минута Брахими получи отличен пас от Юлиян Попев и с премерен изстрел от границата на наказателното поле не остави шанс на Даниел Наумов. Радостта на „орлетата“ обаче трая секунди, защото главният рефер Георги Гинчев отмени попадението заради засада, посочена от VAR. Повторенията показаха, че решението на съдията е коректно.

В добавеното време на първото полувреме Ангел Бастунов беше спънат в пеналтерията на Пирин от Николай Бодуров, което накара арбитрите да преразгледат няколко пъти ситуацията с VAR. В крайна сметка Гинчев отсъди 11-метров наказателн удар в полза на ЦСКА 1948, а националът Ивайло Чочев не сгреши от бялата точка – 1:0 за домакините!

Втората част започна с опасно положение в наказателното поле на Пирин, но Денислав Ангелов не успя да преодолее вратаря Ник Хенгелман. Последваха по-слаби игрови минути, за да се стигне до 67-ата минута, когато Лазар Марин фаулира Станислав Манолев – дузпа за „орлетата“. Зад топката застана Манолев, чийто удар беше спасен от стража Наумов – пропуск! В 81-ата минута резервата в тима на ЦСКА 1948 Ивайло Климентов се размина на сантиметри с гола – полузащитникът потърси левия ъгъл на вратата на Хенгелман, но топката излезе в аут.

ФК ЦСКА 1948 1:0 Пирин

1:0 Ивайло Чочев (45 – дузпа)

Стартовите състави:

ФК ЦСКА 1948: 29. Наумов, 25. Г. Ангелов, 3. Пиргов, 87. Петров, 24. Марин, 7. Топузов, 18. Чочев, 37. Мартинов, 10. Русев, 20. Бастунов, 9. Д. Ангелов.

Пирин: 12. Хенгелман, 38. Дюлгеров, 31. Станоев, 7. Брахими, 5. Бодуров, 3. Занев, 18. Дяков, 29. Костов, 11. Манолев, 14. Николов, 6. Попев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ