Лъчо Танев проговори за селекцията в ЦСКА: Трябва да вземат най-добрите в България

Лъчезар Танев

Мениджърът Лъчезар Танев даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори по основните въпроси в българския футбол. Предлагаме ви част от него.

„В последния мач между Лудогорец и ЦСКА не видях това, което трябва да видим между първите два отбора. И това е най-меко казано. За ЦСКА продължавам да твърдя, че там през последните години са хвърлени доста средства и не смятам, че за тези средства са привлечени най-адекватните играчи. Те имат един посредствен вратар, който дори не може да играе с крака. Имат нестабилна двойка централни защитници, от които Матей е по-добрият, но на контраатака са много уязвими. Имат двама изключително бавни и нединамични вътрешни халфове, които са с еднакви характеристики. Имат нападатели, които играят „ако мине ситуацията и ако стане“, без кой знае каква идея. Последните им отигравания са хаотични. Без класа. При толкова много футболни проблеми, няма как да се получат нещата. Лудогорец не са това ниво, както преди години. Срещу ЦСКА те имаха и много контузени, както и наказан основен футболист. И те нямат човека в средата с необходимия тайминг, който може да води играта, който да насочва атаката, но и да брани. Там са едни разпиляни полузащитници, които не можеш да ги прецениш, като португалецът и Сантана. Или са чисто дефанзивни или само атакуващи. Играчите „box to box“ липсват или, ако са там, са разпиляни. Не умеят да поддържат контрола. Имат Каули, който е качествен, двама доста добри централни нападатели и Десподов, който в един мач може да е топ, а в следващия да прави отигравания, които да предизвикват недоумение. Имат Янков, който трябва да получава още повече шансове. Те обаче имат проблеми с бековете, особено при отсъствието на Недялков. Но няма как ЦСКА да спечели първенството, при положение, че ако не на всички, то на почти всички постове Лудогорец имат по-добри играчи. Не говорим за тактика и за странични влияния, а за качество.

В продължение на години ЦСКА хвърля пари и взима 7-8 играчи всеки сезон. Това показва, че всеки един сезон ти не си успял, след като сменяш толкова футболисти. В такъв случай можеш да си нарушиш някои принципи и да вземеш 3 или 4 играчи, които ще получават малко повече пари, но ще вдигнеш нивото. Не е лесно, но могат да се намерят такива играчи.

За ЦСКА ще е от полза да заложат на качеството, а не на количеството. Просто същите средства, които се дават за 7-8, ще отидат за 3-4 състезатели, които ще бъдат основата и естествено трябва да се опитат да вземат най-доброто от България“, каза Лъчо Танев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ