Новият треньорски тандем на ансамбъла за девойки ще заложи на трудност в композициите

262962744_6390758167661641_1879695064725346566_n

Новият треньорски тандем на националния ансамбъл по художествена гимнастика за девойки ще заложи на оригиналност, много динамика и трудност в композициите. Това заявиха старши треньорът Кристина Илиева и нейният помощник Жанина Иванова в интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

„Показахме постоянство, всяка година надграждахме и изненадвахме с интересни композиции и изработването им в детайли. Поставяхме си най-високите цели и за щастие успявахме да ги постигнем с цената на страшно много труд. Радваме се, че това не остана незабелязано. Събра ни любовта към работата, перфекционизма и високите изисквания към себе си на първо място и след това към децата. Учим се една от друга, допълваме се изключително добре и гледаме в една посока, а това както и доверието, което сме изградили с времето една към друга, е най-важното за един екип. Ние се чувстваме като едно цяло. Целите, които сме си поставили са да продължаваме да затвърждаваме пред света, че българските гимнастички заслужават най-високото стъпало на стълбичката“, казаха треньорките.

„Най-важното нещо за нас е децата да вярват в себе си, да бъдат спокойни и да покажат най-доброто, на което са способни. Търсим гимнастички, които горят в желанието си да се развиват, да могат да работят в екип и да бъдат много дисциплинирани. Ще заложим на оригиналност, много динамика и сложност. Вече нямаме търпение да започнем. Имаме много идеи и децата ще ни дадат още повече вдъхновение. В първия етап на подготовката със сигурност и двете ще бъдем фантазьорки“, добавиха Илиева и Иванова.

„Мисля, че това е моето призвание. Това е нещото, в което се чувствам най-добра, сигурна, смела и отстояваща. Има много хора, на които се възхищавам и страхотни треньори, от които се опитвам да взема най-доброто. Изключително съм благодарна на клуб Левски, от който започва и моя по-голям път в гимнастиката, за подкрепата и възможността да работя, да се уча и да се усъвършенствам като треньор. Любопитно за мен е, че много държа на тренировъчния план и никога не си тръгвам от залата преди той да бъде изпълнен докрай“, каза Кристина Илиева.

„Треньорската дейност ми носи най-вече удовлетворение. Имала съм късмета да се уча от много добри треньори, които са били част от клуб Левски, всяка една от тях ме е вдъхновявала, но най-много дължа на моята треньорка – Валентина Симеонова“, заяви Жанина Иванова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ