Треньорът на хит в Трета лига хвърли бомбата: Заплашват футболистите ни

стефан_генов

Наставникът на Левски (Крумовград) Стефан Генов говори относно амбициите на отбора от Югоизточна Трета лига. Към момента футболистите на пловдивския специалист са втори в класирането. Ето какво сподели бившият треньор на Локомотив (Пловдив), Черно море, Локомотив (София), Пирин (Благоевград) и Монтана пред Sportal.bg:

Г-н Генов, каква равносметка си правите в края на полусезона?
– Смятам, че се представяме добре. Началото беше много трудно, започнахме де факто от нулата с треньора на вратарите Михаил Ролев. По административните въпроси много ни помага Асен Караславов. Заварихме почти празна съблекалня, без почти никакви футболисти, имаше няколко тренировъчни конуси и малко потници. Това беше. Започнахме да събираме отбор, малко по малко, но това е един труден процес. Трябва да призная, че Крумовград не е най-желаната от футболистите дестинация, защото те искат да са в голям град, който да не е в периферията, да има дискотеки и молове, където да ходят. При нас има природа, спокойствие – идеално място за един млад футболист да тренира и да се развива. Беше трудно, както казах, но започнахме и набрахме скорост.

Каква е целта през този сезон?
– Честно казано, нямаме поставена цел да влизаме задължително във Втора лига. Първоначалната идея беше да изградим отбор, който да радва хората с играта си. И това не се е променило. Ръководството и общината са зад нас, а ние работим ежедневно. Втора лига не е някакво задължително условие, но резултатите ни са такива, че ни дават възможност да мечтаем за професионалния футбол. Нормално е апетитът да нарасне, с оглед добрите игри, които показахме през полусезона. Конкуренцията в първенството е сериозна – всеки един от първите четири-пет клуба в класирането разполага с добър отбор – Саяна (Хасково), Загорец, Черноморец (Бургас), Асеновец.

Носят се слухове, че играчите ви получават заплахи в социалната мрежа. Вярно ли е?
– Да, за нещастие, вярно е. Получават такива съобщения, което не е никак приятно. Срещу нас, аз не правя изключение, се излива много омраза, когато гостуваме някъде. Не разбирам защо е така – ние сме български отбор, защо трябва българи да обиждат грозно други българи?! На мачовете в Трета лига понякога има много негативна емоция, а футболът е една игра. Както казах, основната ни цел е да радваме зрителите, даже има такъв надпис на нашия стадион в Крумовград. Заплахи, обиди – неприятни неща. Създаде се някаква грешна представа, че ние сме богаташите, златарите, които едва ли не имат запазено място за Втога лига. Няма такова нещо, работим скромно и се учим от грешките си. В съставите на опонентите ни има доста опитни футболисти, играли в efbet Лига, така че нека гледаме реално на нещата и не се създават митове.

А как протичат домакинствата ви?
– На нашите мачове в Крумовград идват много привърженици, като ни аплодират даже и при загуба – паднахме от Ямбол, но нямаше освирквания, нямаше обиди. Всеки мач на Левски (Крумовград) е празник за феновете. Забелязва се футболна искра сред местното население, повече млади започнаха да спортуват, да използват терените, преди това там можеше да се видят само майки с бебешки колички или възрастни хора, излезли на разходка. Ще се върна пак към феновете и ще кажа, че подкрепата от трибуните помага много на момчетата. В efbet Лига има поне няколко отбора, които не могат да се похвалят с публика като нашата. Това е факт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ