ФК ЦСКА 1948 ще си отмъщава на Пирин за тежка загуба

фк_цска_1948_лудогорец3

Отборите на ЦСКА 1948 и Пирин (Благоевград) ще се изправят още в 12:45 часа днес в сблъсък от 17-ия кръг на efbet Лига. Двата тима са част от отборите, които водят битка за оцеляването си в елита, така че мачът е от голяма важност за всеки от тях. „Червените“ обаче изглеждат като фаворит преди началото на двубоя и се надяват да запишат убедителен успех над „Орлетата“. Още повече, че те имат да си връщат за тежката загуба с 1:4 в началото на сезона.

ЦСКА 1948 започна да показва наченки на излизане от кризата. Тимът записа впечатляващ успех с 2:0 над шампиона Лудогорец, но в следващия кръг ентусиазмът на „червените“ бе укротен от Локомотив (София), като мачът помежду им завърши 2:2. Сега Николай Киров е поставил задача пред футболистите си да запишат три победи в оставащите три мача преди зимната пауза, а за целта първо трябва да се справят с Пирин днес.

Пирин обаче не идва като обречен. Макар тимът да не може да влезе в победен ритъм, той разполага с достатъчно опитни играчи, които винаги са способни да създадат проблеми. „Орлетата“ са само на три точки зад днешния си съперник и евентуален успех може да бъде от огромна полза.

Както вече стана дума, Пирин победи ЦСКА 1948 в първия сблъсък помежду им в началото на сезона с 4:1 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Това бе една от трите победи на „зелените“ през кампанията.

Очакванията за доста интересен мач идват от факта, че ЦСКА 1948 и Пирин са отборите, на чиито мачове падат най-много голове от началото на сезона. „Червените“ вкараха попадение във всеки от досегашните си домакински мачове. „Орлетата“ пък са отборът с най-лоша защита, като са с 30 допуснати гола, като са получили попадение във вратата си във всеки от досегашните си двубои.

Треньорът на домакините Николай Киров не може да разчита на двама важни играчи. Крум Стоянов е контузен, а Галин Иванов е наказан. Така единайсеторката ще бъде съставена от Наумов на вратата и Петров, Пиргов и Марин в защита. Топузов и Добрев ще са на крилата, а Чочев и Мартинов ще са двойката опорни полузащитници. Русев и Йосков ще действат като атакуващи халфове, а Бастунов ще води атаката.

В състава на Пирин ще отсъства контузения Орлин Старокин. Уорън Фийни вероятно ще пусне в игра Хенгелман на вратата и пред него Дюлгеров, Николов, Бодуров, Занев и Попев в защита. Дяков и Станоев ще са опорните халфове, а Манолев и Карачанаков ще действат на двете крила. В атака ще действа Костов.

Вероятни състави:

ЦСКА 1948: Наумов, Марин, Пиргов, Петров, Чочев, Мартинов, Топузов, Добрев, Русев, Йосков, Бастунов

ПИРИН: Хенгелман, Дюлгеров, Николов, Бодуров, Занев, Попев, Дяков, Станоев, Манолев, Карачанаков, Костов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ